banner image

Autentisk italiensk på Skur 33

Publisert på: 12/11/18 Publisert av: Océane Bidault

I en tidligere lagerbygning langs Oslo havn, kan du få servert autentisk italiensk mat der fisk og skalldyr er stjernene på menyen. Flaskevann følte de ikke var bærekraftig nok, og derfor byttet restauranten til Purezza.

Skur 33 åpnet i 2014, og er et profilert trattoria som har spesialisert seg på italiensk sjømat.

- Når vi overtok lokalet, var dette en uisolert lagerbygning i betong uten vindu. Vår tanke var å beholde det rustikke preget og historien til skuret. Vi satte inn vinduer for å få inn lys og samtidig beholde den fine utsikten. Den gamle porten ble beholdt, og også noen av veggene. Peisen er et viktig element som kontrast til betongveggene. Navnet kommer rett og slett av at det er Skur nummer 33 langs Oslo havn, sier Ingunn Svoren, daglig leder for Skur 33. Hun driver spisestedet sammen med Dag Tjersland. De eier også en annen italiensk restaurant; Baltazar i Oslo – som hadde 20-års-jubileum i fjor.

Godt håndverk – gode råvarer

Konseptet er Italiensk mat, med hovedvekt på fisk og skalldyr. Stemningen er uformell og folkelig.

- Det er viktig for oss at det er uformelt, med fokus på godt håndverk og gode råvarer. Vår vedfyrte pizzaovn er med på å gjøre at vi selv mener vi har den beste pizzaen i byen, sier hun.

Hos Skur 33 serveres også hjemmelaget pasta, og hjemmelaget, italiensk iskrem: Den velkjente, fløyelsmyke gelatoen.

- Noen av våre spesialiteter er Spagetti vongole, hummer-risotto og pistasj-is. Dette er klassikere som vi alltid har på menyen. Hos oss får gjestene et bredt utvalg av de beste D.O.P-produkter av salumi misti og formaggi misti. Vinbaren vår består av et stort antall, renommerte viner, og vår bartender lager signaturdrinker som kan nytes i vår baravdeling, sier Ingunn.

Skur 33

Valgte bort italiensk flaskevann

Hun forteller Skur 33 valgte Purezza mest av miljøhensyn.

- Tidligere hadde vi flaskevann fra Italia, men det var ikke forenelig med vårt fokus på bærekraftig drift og miljø, sier Ingunn Svoren.

I tillegg var de fornøyd med smaken på restaurantvannet fra Waterlogic.

- Vi synes Purezza smaker godt, og det har ført til at de ansatte drikker betydelig mindre brus, og heller drikker vann, sier hun.

Nettsted:

http://skur33.no/

Booking:

http://skur33.no/skur-33-bordbestilling/

Veibeskrivelse:

Er du interessert i å servere Purezza på ditt serveringssted?

Du kan nå finne Purezza på serveringssteder over hele Nord-Amerika, Europa og Australia. Nøkkelen til vår suksess ligger i det omfattende utvalget av Purezza-produkter som gjør det mulig for restauranter, kafeer, hoteller og konferansesentre å selge en bærekraftig vannløsning med positiv innvirkning på bunnlinjen.

Kontakt oss for å snakke med en Purezza-ekspert i dag for å finne det riktige produktet og tjenesten skreddersydd ditt serveringssteds behov.