Kystgastronomi på menyen

Publisert på: 26/09/18 Publisert av: Rita Tvede Bartolomei

Bro i Ålesund er en nystartet restaurant som satser på sesongbaserte råvarer: Spesielt på fisk og skalldyr. Vann fra plastflasker er valgt bort til fordel for Purezza.

- Vi driver med de vi har kalt kystgastronomi, der sesongene følges og ferske råvarer høstes fra naturen. Bakgrunnen for navnet er stedet vi ligger, men også vårt mål om å bygge bro mellom det moderne gastronomiske og lokale råvarer i vårt konsept. Selv om vi satser spesielt på fisk og skalldyr, er vi på ingen måte en ren fiskerestaurant. Vi ønsker også å bruke så mange lokalproduserte råvarer som mulig. Sunnmøringene fortjener å få flere valgmuligheter også på matfronten, og vi vil gjerne være et nyttig tilskudd blant de andre restaurantene i regionen, sier restaurantsjef og medeier for Bro, Joakim Hoff.

Bro ble startet opp i juni 2018, og allerede i juli rangerte den hos Dinner Booking, som en av de fem beste restaurantene i Norge på gjestetilbakemeldinger.

Bro i Ålesund

Småretter kan settes sammen

Bro er totalt på nærmere 1000 kvadratmeter, med lunsjservering og bar i andre etasje, og restaurant nede. Andre etasje har åpent hver dag, mens restauranten nede har åpent tirsdag til lørdag. Fra høsten av blir det også åpent fra tidlig morgen med kaffe og noe lett å spise hos Bro.

- Vi har ingen hovedretter på våre menyer, men gjestene kan sette sammen flere småretter til en større meny. I tillegg har vi også satt sammen en fire- og syvretters meny som er i stadig forandring med sesongene, sier Joakim Hoff.

Bro kan skilte med en flott uteservering midt i Brosundet ved Hellebrua i Ålesund sentrum.

- Her har vi sol fra morgen til kveld, sier han.

Avokado med klippfisk

Etter kun et par måneders drift synes Hoff det er vanskelig å peke ut en egen rett som Bros spesialitet. Men han vet i alle fall hvilken rett som til nå har vært mest populær.

- Det går generelt mest i fisk og skalldyr. Fra lunsjmenyen vår er det nok klippfisk med avokado som det går mest av, sier han.

Med på laget har Joakim Hoff fått med seg noen av de beste fagfolkene i Ålesund: Både på kjøkken, bar og restaurant-drift, samt en rekke lokale investorer som hadde tro på prosjektet.

- Fetterne Ante og Lars Giskeødegård som er medeiere er dypt involvert i det voksende kulturtilbudet i byen. Kort oppsummert er de gründere av Terminalen Byscene, Jugenfest, Ålesund Live, Sommerfesten på Giske med mer. Ronny Kolvik er medeier og kjøkkensjef, sammen med meg som restaurantsjef og min samboer Ann Helen Svinø som daglig leder, sier Hoff.

Han innrømmer det kan by på utfordringer på spesielt ett punkt, med hele fem eiere av en restaurant.

- Det er ikke alltid like lett å bli enige om ting, sier han og ler.

Jevn og god kvalitet

Men å bli enige om drikkevannsløsningen i restauranten bød tydeligvis ikke på problemer. De valgte Purezza fra Waterlogic av flere årsaker.

- Den viktigste årsaken er så klart Purezzas jevne og gode kvalitet. Men selvfølgelig er dette også mer bærekraftig og økonomisk gunstig. Vi bestemte oss med en gang for å ikke bruke engangsflasker. Nå slipper vi bruk, kast og oppbevaring av mengder med plastflasker med kullsyreholdig vann. Glassflaskene brukes om og om igjen, og vi kan bruke det i drinker, til de ansatte og til gjester – både med og uten kullsyre, sier Joakim Hoff.

Bro i Ålesund

Miljøvennlig og stilren design

Purezza kom på plass fra første åpningsdag, og Hoff sier det er et valg han ikke angrer på.

- Vi er superfornøyde til nå. Kunder har ikke kommentert annet enn at dette er et smart valg, både smaksmessig og miljømessig. Samt at kunder får dette vannet rimeligere enn ved tradisjonelt kullsyrevann fra engangsflasker, sier Hoff.

Restaurant-sjefen hos Bro sier Purezza er med på å styrke deres merkevare og konsept: Bro skal tilby en høykvalitets matopplevelse, men også en høykvalitets drikkeopplevelse.

- Flaskene i glass er lekre og med en stilren design. Vi valgte i tillegg å få logoen vår på flasken, som gir et flott helhetsinntrykk. De små detaljer og det lille ekstra teller mye i vår bransje, sier Joakim Hoff.

Nettside:

http://www.brobro.no/

Booking:

https://book.dinnerbooking.com/

Veibeskrivelse:

Er du interessert i å servere Purezza på ditt serveringssted?

Du kan nå finne Purezza på serveringssteder over hele Nord-Amerika, Europa og Australia. Nøkkelen til vår suksess ligger i det omfattende utvalget av Purezza-produkter som gjør det mulig for restauranter, kafeer, hoteller og konferansesentre å selge en bærekraftig vannløsning med positiv innvirkning på bunnlinjen.

Kontakt oss for å snakke med en Purezza-ekspert i dag for å finne det riktige produktet og tjenesten skreddersydd ditt serveringssteds behov.

Vi er sosiale