banner image

Norges beste hotell slutter med vann på plast

Publisert på: 05/06/19 Publisert av: Mark Barber

815 meter over havet gir Norefjell Ski & Spa deg opplevelser for alle sansene: Friluftsliv i storslått natur og avslappende spabehandlinger, men også gode matopplevelser. Med miljø og bærekraft som et viktigere satsingsområde, var det naturlig å velge Purezza som restaurantvann.

Foto: Kalle Hagglund

Norefjell Ski & Spa åpnet i 2009, og har gjennom de siste 10 årene fått flere utmerkelser: Hotellet har blant annet blitt kåret til beste spa-resort av World Travel Awards og World Luxury Spa Awards. Høyfjellshotellet tilbyr gjestene helårsopplevelser: Enten du velger å dra dit på vinteren eller i den snøfrie sesongen.

NB: Alle fotos: Francisco Munoz - Hotel Norge

Har ansatt ny sjefskokk

«Fjellet» har både à la carte-meny med individuelle retter, tre-retters-meny og buffet-meny.

- Vi har en spesiell beliggenhet som helt klart gjør at vi skiller oss ut her i Buskerud. Vårt matkonsept er under stadig videreutvikling. For kort tid tilbake ansatte vi ny executive chef; Lukasz Malcher. Han er i full gang med å sette sitt preg på menyen. Kort oppsummert vil jeg likevel si at våre retter er basert på lokale, sesongbaserte råvarer, med en klassisk vri, sier Tommas Fokdal, som er hotellets F&B-manager.

Dagbladet trillet i 2017 terningkast over de 6 beste spa-hotellene i Norge, og her kom Norefjell best ut: Maten fra deres restaurant «Fjellet» og totalopplevelsen av hotellet fikk terningkast 6.

Ingen plastikk – ingen levering av flasker

Med økende oppmerksomhet rundt bærekraft som god business-strategi, ble det naturlig for Norefell Ski & Spa og finne et alternativ til tradisjonelt flaskevann. I juli 2018 tok høyfjellshotellet et bevisst miljøvalg, som også viste seg å sørge for mindre logistikk og økonomiske besparelser.

- Det var perfekt å få et system som sørget for godt og velsmakende vann. Vi slipper nå leveringer av mengder med flasker, og vi slipper retur av panteflasker, sier Tommas Fokdal.

Fokdal sier erfaringene personalet og gjestene har med Purezza kun er positive så langt.

- I tillegg liker de ansatte at vannet alltid er greit tilgjengelig, sier han.

Ingen oppbevaringsplass: Går aldri tom og tilgjengelig fra tappekran

Purezza kommer som en tappekrans-løsning som kobles rett på vannforsyningen i lokalet. Restaurantvannet serveres til gjestene på glassflasker som kan vaskes i oppvaskmaskin og brukes om og om igjen.

- Søppelmengdene har gått betydelig ned, og vi går aldri tom for produktet. Det er bare å skru på tappekranen, og velge med eller uten kullsyre. Dessuten er det så klart veldig plassbesparende og praktisk at vi ikke lenger må ha ekstra oppbevaringsplass til flaskevann, sier Tommas Fokdal.

Gir deler av vann-omsetningen til UNICEF

Deler av omsetningen av Purezza-vannsalget går til UNICEF, og det gjør det ekstra populært blant gjestene til Norefjell Ski & Spa, forklarer Tommas Fokdal.

- I august skal vi betale ut til UNICEF det vi har fått inn gjennom Purezza-salget i løpet av et år. Vi synes dette restaurantvannet er et skikkelig «people and planet-friendly»-produkt. Å få mulighet til å merke vannkaraflene med vår logo er flott. Purezza er med på å styrke vår merkevare ved at vi har tatt et bærekraftig valg for vår restaurantdrift, sier Tommas Fokdal.

NB: Alle fotos: Francisco Munoz - Hotel Norge

Er du interessert i å servere Purezza på ditt serveringssted?

Du kan nå finne Purezza på serveringssteder over hele Nord-Amerika, Europa og Australia. Nøkkelen til vår suksess ligger i det omfattende utvalget av Purezza-produkter som gjør det mulig for restauranter, kafeer, hoteller og konferansesentre å selge en bærekraftig vannløsning med positiv innvirkning på bunnlinjen.

Kontakt oss for å snakke med en Purezza-ekspert i dag for å finne det riktige produktet og tjenesten skreddersydd ditt serveringssteds behov.