banner image

Slik kan kullsyrevann hjelpe mot fordøyelsesplager

Publisert på: 16/10/18 Publisert av: Océane Bidault

Får du sure oppstøt, føler deg oppblåst eller uvel etter et måltid? Noe så enkelt som kullsyrevann kan hjelpe.

Hjelper fordøyelsen på flere måter

Faktisk viser flere studier at kullsyrevann letter følelsen man får etter å ha spist et litt for stort måltid. Fordøyelsesproblemer, eller dyspepsi, er et bredt samlebegrep for ubehag i mellomgulvet og øvre del av magen.

Vanligvis er ikke fordøyelsesproblemer noe man trenger å bekymre seg for. Men gjentagende problemer med fordøyelsen, smerter og ubehag, kan være symptomer på noe mer alvorlig. Derfor er det veldig viktig å følge med på hyppigheten av problemene; og søke medisinsk hjelp skulle symptomene fortsette.

For dem som har behov for å holde en stabil vekt, så hjelper inntak av kullsyrevann sammen med et måltid på metthetsfølelsen.

Mot halsbrann: Kullsyrevann og tyggis

Kullsyrevann har faktisk vist seg å redusere symptomer på flere fordøyelsesplager, og hjelper faktisk også mot forstoppelse.

Trenger du litt ekstra hjelp mot sure oppstøt, så viser en studie gjort på pasienter som sliter med kronisk halsbrann (Gastroøsofageal reflukssykdom - GERD), at å ta en tyggegummi etter måltidene faktisk fungerer. Det øker spyttproduksjonen og hjelper med å nøytralisere magesyren.

Selv de som ikke har kronisk refluks, kan få symptomer etter et stort og tungt måltid. Det finnes ingen spesifikke triggere, men kaffe, alkohol, fet mat, røyk eller sjokolade er velkjente.

Fortsatt nysgjerrig på å vite mer? BBC Future gjennomgikk alle de negative mytene om kullsyrevann i en artikkel fra 2015. Her viste det seg at mytene stod for fall.

Andre drikker mot magetrøbbel

  • Kamille-te: Kan hjelpe deg med å få kontroll på magetrøbbel. Teen, eller tisanen, har betennelsesdempende egenskaper, som kan hjelpe til med å roe ned magen. Selv om den kanskje ikke aktivt forhindrer syre i magen, kan den redusere trykket på spiserøret, ved å lette fordøyelsesprosessen.
  • Ingefær har tilsvarende betennelsesdempende egenskaper og er en naturlig behandling mot halsbrann.

Er du interessert i å servere Purezza på ditt serveringssted?

Du kan nå finne Purezza på serveringssteder over hele Nord-Amerika, Europa og Australia. Nøkkelen til vår suksess ligger i det omfattende utvalget av Purezza-produkter som gjør det mulig for restauranter, kafeer, hoteller og konferansesentre å selge en bærekraftig vannløsning med positiv innvirkning på bunnlinjen.

Kontakt oss for å snakke med en Purezza-ekspert i dag for å finne det riktige produktet og tjenesten skreddersydd ditt serveringssteds behov.