banner image

THE THIEFs matbar: Uformell og kontinental

Publisert på: 06/11/18 Publisert av: Océane Bidault

THIEF FOODBAR i Oslo har uformell stemning og matretter som kan deles. Restauranten valgte Purezza for en mer bærekraftig profil. Slik kunne de også kutte ut transport og oppbevaring av flaskevann.

Nordic Choice-kjedens high-end-hotell THE THIEF åpnet i Oslo i januar 2013, med en tilhørende restaurant som da het «Fru K». Restauranten startet som et spisested med «fine dining»-preg».

- Men vi oppdaget raskt at det var en etterspørsel i markedet etter et mer uformelt konsept, og vi skapte da «THIEF FOODBAR», som har et matbar-konsept i stedet. Inspirasjonen hentes fra restauranter med uformell stemning, musikk og god mat som kan deles. Sosiale småretter er da viktig del av menyen, sier Haakon Sand, food and beverage-direktør for THE THIEF i Oslo

Skandinavisk og internasjonal matprofil

THIEF FOODBAR har en matprofil som kan betegnes som et skandinavisk kjøkken, men med inspirasjon fra andre verdenskjøkken. - Sosiale retter som kan deles - både små og store - er en viktig del av menyen. De skal også kunne nytes hver for seg, sier Haakon Sand. Menyen er sesongbasert og endres etter råvarene som er tilgjengelige. - Vi ønsker å bruke de beste råvarene basert på årstider og sesonger, sier Sand.

The Thief: Høykvalitets mat på 5-stjerners hotell

Høykvalitets mat på 5-stjerners hotell

Restauranten til THE THIEF ønsker å skille seg ut blant andre spisesteder i Oslo, ved å tilby mat i ypperste klasse: I et førsteklasses lokale. - Folk kommer til THE THIEF for å bli «stjålet bort fra hverdagen». Derfor tilbyr vi førsteklasses mat og service fra en restaurant i et internasjonalt, femstjerners hotell, sier han. Å skape en kontinental stemning for gjestene er et viktig mål for THE THIEF. - Tanken er at de her hos oss føler at de like gjerne kunne befunnet seg i en hvilken som helst annen storby i verden, sier han.

Byttet ut flaskevann

Tidligere tilbød THE THIEF flaskevann av høy kvalitet til sine gjester: Både i restauranten, i baren og på alle hotellrom. - Vi ønsket satse på en mer bærekraftig løsning enn flaskevann. Med Purezza-løsningen minskes nå vårt CO2-fotavtrykk, da det ikke lenger er behov for transport. Dessuten reduseres avfallsmengden av både glass og plastflasker. Purezza-flaskene i glass kan vaskes og brukes igjen og igjen, sier Haakon Sand. Han sier hotellkjeden er opptatt av miljø på mange områder.Derfor har de et pågående, internt bevissthets-prosjekt som heter «WeCare».

- Vi har som mål å bli stadig bedre på alt som har med miljøaspekter og sosiale tiltak. Dette er viktig og kunne kommunisere for våre gjester og dette er noe våre ansatte synes er positivt, sier Haakon Sand.

Haakon Sand

Filtrering sikrer alltid godt vann

Sand sier at vannkvaliteten i Norge så klart er god, men at det likevel kunne være gunstig med en vannløsning som ga grundig filtrert vann. Purezza benytter seg av byggets egen vannforsyning, men filtreres og kjøles ned. Dessuten kan det tilføres kullsyre.

- Filtrerings-systemet sørger for at kranvannet ikke blir påvirket av dårlig rørkvalitet som kan gi dårlig smak. Sammen med at Purezza er bærekraftig, var det et ganske «obvious choice». Så fordelene er mange. I tillegg er kostnaden betydelig mindre enn med flaskevann. Det ligger god økonomi i dette også, sier Haakon Sand.

Nettside:

https://thethief.com/spise-drikke/

Booking:

eat@thethief.com

Veibeskrivelse:

Er du interessert i å servere Purezza på ditt serveringssted?

Du kan nå finne Purezza på serveringssteder over hele Nord-Amerika, Europa og Australia. Nøkkelen til vår suksess ligger i det omfattende utvalget av Purezza-produkter som gjør det mulig for restauranter, kafeer, hoteller og konferansesentre å selge en bærekraftig vannløsning med positiv innvirkning på bunnlinjen.

Kontakt oss for å snakke med en Purezza-ekspert i dag for å finne det riktige produktet og tjenesten skreddersydd ditt serveringssteds behov.