banner image

Baltazar er Norges beste italienske restaurant

Publisert på: 08/02/19 Publisert av: Océane Bidault

I over 20 år har Baltazar i Oslo levert folkelige, italienske kvalitetsretter til nordmenn. Faktisk har de vært så gode på italiensk matlagning at anerkjente «Accademia della Cucina Italiana» kåret Baltazar til Norges beste, italienske restaurant.

Baltazar Ristorante & Enoteca ble etablert i 1997 av Dag Tjersland som er utdannet som kokk fra Stattholdergården hos den kjente sørlandske kokken Bent Stiansen. Dag er også utdannet vinkelner og faglært servitør. I dag er det Ingunn Svoren og Dag Tjersland som er daglige ledere av restauranten. De driver også Skur 33 i Oslo, som åpnet i 2014: Et profilert trattoria som har spesialisert seg på italiensk sjømat.

- Vi begynte raskt å rendyrke et italiensk konsept. I dag er Baltazar blitt en institusjon hvor vi har åpent til lunsj og til middag. Vi er en restaurant hvor alt lages fra bunnen av. Pasta lager vi fersk hver dag på rent mel. På Baltazar skal det være en avslappet atmosfære hvor du kan velge mellom et stort utvalg av italienske viner. Der du kan oppleve moderne og tradisjonsrike retter fra moderlandet Italia. Vi pleier å si det nærmeste du kommer Italia i Norge, noe den siste anmeldelsen fra Aftenposten beskrev oss som, sier Dag Tjersland.

En god ambassadør for Italia

Tjersland har også delt sine kunnskaper om italiensk matlagning med lesere av Dagens Næringsliv, i en artikkelserie i magasinet D2 i 2018.

Ble kåret til den beste italienske restauranten i Norge

Baltazar har blitt kåret til Norges beste Italienske restaurant av Accademia della Cucina Italiana.

- Vi har også mottatt et diplom fra ambassadøren for Italia i Norge. Det var fordi vi var gode ambassadører for Italia med vårt restaurant-konsept. Baltazar har høstet mange gode anmeldelser i media, noe vi så klart setter stor pris på. 12 år på rad har vi fått «Wine Spectator Award of Excellence» for vårt egenartede italienske vinkart, sier Tjersland.

Baltazar

Førsteklasses råvarer og produsenter = kvalitet

Menyen på Baltazar varierer i sesong, og Tjersland forteller at restauranten kombinerer bruk av de aller beste råvarene – fra både Norge og fra Italia. Baltazar ønsker å være en folkelig restaurant som er ledende på kvalitetsråvarer fra Italia og Norge.

- Vi velger kun de beste italienske produsentene, og har klassikere som Vitello Tonnato og Caprese på tomater fra Hansand Gård når sesongen tillater det. En klassisk dessert som Tiramisu er alltid del av menyen. Ofte har vi risotto eller pasta med steinsopp eller trøffel som spesialiteter, ellers har vi ett godt utvalg av pastaretter og hovedretter med skalldyr, fisk og kjøtt, sier han.

På sommeren har Baltazar i tillegg en flott uteservering midt i sentrum: Den ligger i en grønn oase i parken bak Oslo Domkirke.

Bærekraftig vann: Valgte Purezza på begge restauranter

Purezza-restaurantvann har blitt valgt som drikkevann for kunder og ansatte både på Skur 33 og på Baltazar. Hovedårsaken var bærekraft og miljøvennlighet.

- Vi arbeider for å hele tiden forbedre vår miljøprofil, samt at vi ønsker kvalitet på alle råvarer og da ønsket vi et enda bedre drikkevann. Det var naturlig å velge Purezza, siden det passet inn med vårt konsept. Dessuten var det et mål for oss å bytte ut alt flaskevannet vi solgte, sier Tjersland.

Nysgjerrig på å finne ut mer om matlagning fra Toscana? Les mer i Dag Tjerslands bok «Mitt Toscana». Boka fra 2010 fikk strålende anmeldelser i pressen.

Nettside:

http://baltazar.no/

Booking:

http://baltazar.no/baltazar-bordbestilling/

Er du interessert i å servere Purezza på ditt serveringssted?

Du kan nå finne Purezza på serveringssteder over hele Nord-Amerika, Europa og Australia. Nøkkelen til vår suksess ligger i det omfattende utvalget av Purezza-produkter som gjør det mulig for restauranter, kafeer, hoteller og konferansesentre å selge en bærekraftig vannløsning med positiv innvirkning på bunnlinjen.

Kontakt oss for å snakke med en Purezza-ekspert i dag for å finne det riktige produktet og tjenesten skreddersydd ditt serveringssteds behov.